hits

mars 2014

Følelser som verktøy for suksess

Det finnes mange misforståtte genier, utstøtt av sin samtid men anerkjent av historien. Som uten tvil har fått sin dose suksess. Alle de sultende og misforståtte kunstnerne er gode eksempler på det. Og noen higer etter dette, de har sin komfort sone i fiaskoen, det å ikke få til eller å mislykkes. Om du derimot ikke ønsker å anerkjennes først etter din død, men ønsker bekreftelse på din suksess slik at du kan nyte den, når du fortsatt lever. Er det en del ting man må få orden på først. Klarer du å ha orden på faktorene listet under, er du klar til å ta de videre stegene mot suksess. 

1.Ikke vær oppmerksomhets syk

2.Ikke la andre påvirke deg negativt

3.Ikke vær langsint

4.Tør å gjøre dine egne ting

5.Aldri slutt å tro på deg selv

6.Ikke vær en drittsekk

7.Ikke slipp alle inn i ditt liv

8.Ikke vær redd for å bli glad i noen

9.Ikke vær redd for dagen som kommer

10.Ikke vær redd for å ta det med ro av og til

11.Ikke gjør ting du ikke vil

12.Si nei, når du vil

13.Gi tilbake

14.Ikke vær redd for å ikke passe inn

15.Det ligger mye lykke i å ta et valg

 

 

10 ting du må slutte med, hvis du vil lykkes.

1.La andres meninger kontrollere livet ditt

2.Skamme deg over tidligere feil

3.Å ikke bestemme deg for hva du vil ha

4.Utsette de målene som er viktig for deg

5.Å ikke gjøre noe

6.Ta feil

7.Løpe fra problemer

8.Komme med unskyldninger, i stedet for løsninger

9.Ignorere det som er positivt med livet ditt

10.Å hele tiden vente på hva som er bak neste sving

Tony Robbins, fra fiasko til suksess

SAN FRANCISCO, CA - SEPTEMBER 19: Motivational speaker Tony Robbins (R) talks with Salesforce CEO Marc Benioff as he delivers the keynote address during the Dreamforce 2012 conference

Det skrives mye i ulike media om coaching, placebo, juks og fanteri. Og jeg skal ikke diskutere med noen om hva som er riktig eller ikke. Personlig tror jeg at suksess kan læres. Jeg skal til og med gå så langt som å si at jeg tror suksess må læres. 

Er du vant til å tape og det er en følelse du kan, som du behersker. Da skaper du en komfortsone rundt tapet. Og dine «safesones» områder hvor du har det bra, er trygg og kjenner mestring. Forbindes med den følelsen. Skal du bryte ut av det mønstret, må du lære deg å vinne. Og da må du lære deg å endre den atferden, som leder til fiasko. En av de coachene i USA som har snakket mye og høyt om dette, er Tony Robbins.

Tony Robbins er en amerikansk livstil coach og forfatter av selvhjelps bøker. Han ble kjent for et internasjonalt publikum med bøkene «ubegrenset makt» og «makten på innsiden.» Bøkene handler om å komme over frykt, helse og energier, bygge formue og bedre relasjoner.

 «Lykke og suksess er ikke en konsekvens av hva vi har, men hvordan vi lever livet vårt. Eller for å si det på en annen måte; Det er måten vi bruker tingene, resursene, våre på som avgjør om de gir oss lykke»

På mange måter kan man oppsummere Robbins teorier til at din vei til suksess, som regel er begrenset av at lykkefølelsen, som vi har lært av tidligere erfaringer. Det kan tolkes som; din evne til å bryte ut av gamle mønstre vil være avgjørende for hvilken suksess du kan oppleve i fremtiden. 

«Om du er overvektig og ønsker å gå ned i vekt, men du synes trening er vondt og at feit mat er godt. Da er sannsynligheten for at du skal lykkes, ha suksess og gå ned i vekt, meget liten»

Det Robbins da mener, er at ved å omprogrammere hjernen. Skal du kunne klare å komme i en posisjon hvor du synes feit mat er ekkelt og at trening er gøy, og sånn klare å oppnå dine mål. I følge Robins er det videre 6 trinn du skal gå gjennom for å få til denne omprogrammeringen. 1. Endring. Du må bestemme deg for at en endring skal finne sted. 2. Anerkjenne. Du må anerkjenne at den tidligere oppførselen er skadelig og ikke ønskelig. 3. Bryte de gamle mønstrene. Når du kjenner fortiden banke, bryt ut, gjør noe sprøtt for å tenke på noe annet. 4. Etabler nye mønstre. Finn noe som er matnyttig, som funker og hjelper deg mot målet. 5. Dyrk det nye mønsteret. Gjenta det til det kjedsommelige, til det sitter og er en vane. 6. Test det. Oppsøk situasjoner hvor du vanligvis ville gått inn i et selvdestruktivt mønster, og sørg for at du velger den nye oppførselen. 

 

Mental trening for nybegynnere

 

Mental trening er et annet begrep for psykologisk ferdighets trening. Mental trening er først og fremst verktøy som hjelper deg å oppnå ulike, men godt definerte målsettinger. Det er således ulike teknikker som du kan benytte for å justere følelser og tankesett for å hele tiden være på vei mot det målet du har satt deg.

«Når du jakter suksess, vil det alltid være nok av gode rådgivere på veien. Husk at det er ikke alle de som kjenner din historie og som således gir råd som evner å kapitalisere på dine egenskaper og evner. Du må definere målsettingene dine og du må tro på den veien du har valgt å følge, mental trening kan hjelpe deg med det» 

Det betyr at, gjort riktig, vill denne type trening kunne hjelpe deg å håndtere stress, gi deg bedre selvfølelse og gjøre deg flinkere til å definere målene dine. Mental trening er på ingen måte noen «quick fix» til underliggende psykologiske problemer, dette er på ingen måte noen magisk tilnærming som gjør at alt blir bra. Men gjort riktig og utviklet over tid, kan du i større grad bli flinkere til å utnytte din styrker og redusere dine svakheter i pressede situasjoner og lignende. 

«Trikset her, er som alltid når det kommer til å lykkes, og oppnå noe. Du må tro på deg selv og du må fortsette selv om resultatene ikke dukker opp allerede første dag.»

 

 

Uten lidenskap er du en død fisk i vannet

Lidenskapen for det du gjør på jobb hver dag, er like viktig som den du har på fotballkamper en gang i uken.

En gang leste jeg en artikkel i Forbes om en mann som het James Cramer, han var en amerikansk hedgefond manager som stod opp klokken 0400 hver dag slik at han kunne rekke å lese 5 aviser før han gikk på jobb og slik få en bedre start på dagen, enn sine konkurrenter. Ikke nok med det, etter en slik start, ble han på kontoret til 23 - 00, før han gikk hjem, sov tre timer og så gjentok prosessen.

Hvorfor jobber noen så mye?

Er det for å betale gjeld, er det for å bli rikere? Sannsynligvis ikke. James Cramer hadde nok penger til å kjøpe alle de bilene, husene og smykkene han ville. Poenget er at han jobber så hardt, fordi han elsker det han gjør. 

James var ekstrem, ingen tvil om det. Og sånn sett kanskje ikke noen kjempesammenligning. Men poenget mitt er at du må ha en lidenskap for det du gjør, du må glede deg til å kle på deg, komme deg opp og ut for å gjøre det tingene du får betalt for å gjøre. Det er nemlig slik at sammenhengen mellom din lidenskap for det du gjør, og din evne til å håndtere utfordringer, din produktivitet. Er nesten absolutt.

Er du glad i jobben din, vil du jevnt over gjøre en bedre innsats, som vil lede deg rasker og mer effektivt opp de ulike karriere stigene. Her får du nye utfordringer. Og det er utfordringene du skal jakte på. Det er alltid utfordringene som driver suksessfulle mennesker videre. Er du ambisiøs, vil du aldri kunne utvikle ditt fulle potensiale uten utfordringer. 

Er du mer produktiv og får flere utfordringer, da øker gjerne både inntekt og status. Jeg er jo en av de som mener at både vaktmestere og direktører, tjener stort sett hva de fortjener. Utfra det ansvaret og de utfordringene de har valgt å ta på seg og håndtere. Og jeg tror alle kan komme seg opp til de posisjonene de har ambisjoner i, bare ikke i alle næringer. Har du lidenskapen for det du gjør, da jakter du suksessen, utfordringene og ansvaret som følger ikke akkurat den bransjen. Det vil lede deg oppover og fremover, med de kvalitetene de innebærer.

Hvilke kvaliteter?

Vel hvis du gleder deg til å stå opp, du ser frem til dagens utfordringer. Du gleder deg til å gjøre de tingene du skal gjøre. Og dette er ting du bruker ca 1/3 av dagen din på. Da påstår jeg glatt at du får et bedre liv. Si det sånn, det er enklere å ta med seg det gode humøret, suksessene fra det profesjonelle livet inn i privatlivet. En å ta godt humør og glede, fra noe du ikke liker, inn i privatlivet. Så har du lidenskap for jobben din, vil sannsynligvis hele livet ditt bli mye bedre.

Er livet rettferdig?

Tja, det kan vel diskuteres. Men du kan i hvert fall gjøre veldig mye for at ditt liv skal bli bedre. Tro på deg selv, din kompetanse, dine egenskaper. Tør å forfølg dine drømmer. Bare vær sikker på at det er dine drømmer, ingen andres.

5 grunner til at du må tørre stole på deg selv

En eller annen plass mellom internett, tv og magasiner, blir du teppebombet av ulike budskap som forteller deg hvordan du skal leve livet ditt, hva du skal gjøre og ikke minst hvordan du skal gjøre det, for å bli lykkelig, pen og flink. Problemet er ikke informasjonen, eller de gode tankene bak informasjonen. Problemet er at informasjonen veldig ofte er veldig motsigende. Noe som kan gjøre det vanskelig å se gjennom den vite støyen og finne det som faktisk er bra og som funker.

«Du må tro å tro på deg selv og din egen evne til å ta de riktige valgene for deg»  

Konseptet er enkelt nok, men de fleste har på et eller annet tidspunkt falt for idene om; den nyeste forskningen, denne teorien eller dette konseptet? kjært barn, mange navn. Og så løper vi av gårde fra det vi driver med, for å heller lykkes med den nye fantastiske vidunder metoden for suksess og langt og lykkelig liv.

1.Vil du ha 6- pack?

Nå kommer sommeren, skal du i form til denne, må du starte nå. Du vet selv hva dine svakheter er. Elsker du gjærbakst og vet at hveteboller og hvit brød, dreper alle muligheter du har til effektiv å gå ned i vekt. Ikke kjøp det, stol på deg selv Du kjenner selv dine svakheter, ikke led deg selv inn fristelsen. Kjøp ting som er sunt, som du liker og som du ikke blir feit av. Uavhengig av nye teorier, eller velmenende råd fra venner og familie. 

2.Vil du ha muskler

Da må du trene. Og du vet selv hva som motiverer deg, som får deg til å ville trene. Om du ikke finner den motivasjonen på egen hånd og bruker den, kommer du aldri til å lykkes. Og det finnes ingen snarveier. Om noen skriver; slik får du kjempearmer på 3 uker, så er det tull. Og det vet du! Jevnt og trutt er nøkkelen, finn et program som passer din viljestyrke og motivasjon, start og kjør på. Da lykkes du.

3.Bedre venner

Vi har alle hatt de. De vennene, eller gruppene av venner som drar deg ned, istedenfor å bygge deg opp. Jeg mener da de du gruer deg til å møte, eller de som får deg til å føle deg verre og ikke bedre. Dropp de, stol på deg selv. Du har et ansvar, hver dag i ditt liv, det er å våkne med et smil å glede deg til det som skal skje, gjør du ikke det, da gjør du noe feil. 

4.Kjærlighet

Får du rådene dine fra tv, bøker og annen media. Da har du fått mye alvorlig dårlige råd. Eller for å si det sånn Chooking er ikke vanlig praksis i sex, det er sjelden ok å date flere venninner samtidig osv. Uansett porno er kanskje ikke den mest relevante kanalen her. Det jeg skal frem til er at du bare skal tenke på hva du vil ha ut av et forhold, hvem du ønsker å dele tiden din med og hvilke interesser du ønsker at din partner skal dele. Hva andre vil, eller synes noe om at du skal like, er helt irrelevant og vil aldri gjøre deg lykkelig. 

5.Karriere

Hva tror du jeg skal si? Lytt til rådgiverne, eller foreldre, eller venner, eller fremmede på bussen? Selvsagt ikke, du vet hva du liker, du vet hva du vil og du vet hva som gjør deg lykkelig. Velger du noe annet, vil det alltid finnes noen andre som har mer pasjon, sterkere interesse og større engasjement for det du gjør. Og du vil aldri bli best. Du vil bli en i rekka, en av de som utgjør massen rundt enern, vinneren. Vil du være eneren, vinneren? Da må du tro på deg selv og velge å bruke ditt liv på dine talenter og egenskaper.