hits

Privat

Når bekymringene er verre en problemene

En kjent psykolog gikk rundt i et forelesningssalen under et seminar om stresshåndtering. Plutselig løfter hun opp et glass, snur seg mot publikumet og kursdeltagerne i salen. De venter på det vanlige spørsmålet om glasset er halvfullt eller halvtomt, istedenfor spør hun; Hvor tungt er dette glasset med vann?

Flere av publikummerne svarte og svarene varierte fra 15 gram til en halv kilo. 

Psykologen sier da at den absolutte vekten er uinteressant, fordi hvor tungt glasset kjennes er helt avhengig av hvor lenge jeg skal holde det på strak arm. For eksempel, om jeg holder det i et minutt, så er ikke det noe problem. Om jeg holder det i en time, vil det gjøre vondt. Om jeg holder det i en dag, vil armen føles nummen og paralysert. Det alle tilfellene har til felles er at vekten på glasset ikke endres, men at jo lengre jeg holder det, jo tyngre blir det.

Så fortsatte den kvinnelige psykologen, stress og bekymringer er på mange måter det samme som det glasset med vann. Om du tenker på problemene dine en liten stund, så går det greit. Tenker du på de litt lengre så begynner det å gjøre vondt. Om du bekymrer deg hele tiden, da blir du nummen, paralysert og får lite gjort.

Så avsluttet hun med å si, husk å sette glasset ned.  

* Dette er en vandrehistorie fra nett, men eksemplet er bra og holder vann. Ikke la bekymringer ødelegge livet ditt.

5 regler om livet du bør lære så tidlig som mulig

Å gjøre feil, er ikke farlig. Å gjøre feil er læring, det er en investering i egen utvikling. Og det er første steget på stigen til suksess. Uten feil, vil du aldri kunne utelukke alternativer, feil gir deg sikkerhet og trygghet på det du gjør. Det har blitt sagt at suksess ofte oppleves som et løp, hvor det gjøres feil på feil, på feil til du plutselig har passert mål linjen og har lykkes. Jeg er enig i det. Feil du ikke lærer av eller tar til deg derimot, det er bare vondt. Så her er 5 tips du kan bruke for å gjøre mindre feil

1.Stol på deg selv

På denne bloggen er dette et mantra. Du kjenner deg selv best, fine behov, ønsker og lyster. Hvis ting, situasjoner eller valg ikke føles riktig. Ikke gjør det. Statistikk viser at i 80 % av alle tilfeller har magefølelsen din rett, stol på deg selv. 

2.Ta deg tid 

Ta den tiden du trenger. Om noen stresser eller maser, det er ikke ditt problem. Du skal leve med det valget du tar, du må håndtere konsekvensene og du må kunne stå for det. Føler du at det er vanskelig, les punkt 1 på nytt.

3.Ikke bruk tid på feil mennesker

Selger du epler og variasjoner av epler. Omgi deg med mennesker som kan epler og handler med epler. De som arbeider med flydeler kommer aldri til å kjøpe epler av deg uansett. Så såfremt du ikke har en annen agenda, vil du kaste vekk tiden din, selv om du har gode argumenter for eplets fortreffelighet. 

4.Det at du vil, betyr ikke at det skjer.

Jeg vill at RBK skal vinne fotballkamper, jeg vil ha mer solskinn og jeg vil få mer laks når jeg fisker. Det betyr ikke at det kommer til å skje. Tzun Tzu sa, velg dine kriger. Ikke kast vekk tid og energi på å slåss kriger og slag som ikke kan vinnes. Aksepter det som en del av livet ditt, å gå videre. 

5.Lurer du på noe, så spør

Jeg hørte at hun sa til henne at du hadde sagt at det skulle være sånn. Det er ikke bra kommunikasjon. Ta telefonen, ring personen si hva du mener eller spør om hva de mener. Misforståelser er bortkastet tid. Epost er sjelden en god løsning, da man / jeg / du ofte svarer på de vi tror er misforståelsen, ikke nødvendigvis det som er det. 

*Inspirasjon til denne bloggposten er hentet fra Business Insider

Følelser som verktøy for suksess

Det finnes mange misforståtte genier, utstøtt av sin samtid men anerkjent av historien. Som uten tvil har fått sin dose suksess. Alle de sultende og misforståtte kunstnerne er gode eksempler på det. Og noen higer etter dette, de har sin komfort sone i fiaskoen, det å ikke få til eller å mislykkes. Om du derimot ikke ønsker å anerkjennes først etter din død, men ønsker bekreftelse på din suksess slik at du kan nyte den, når du fortsatt lever. Er det en del ting man må få orden på først. Klarer du å ha orden på faktorene listet under, er du klar til å ta de videre stegene mot suksess. 

1.Ikke vær oppmerksomhets syk

2.Ikke la andre påvirke deg negativt

3.Ikke vær langsint

4.Tør å gjøre dine egne ting

5.Aldri slutt å tro på deg selv

6.Ikke vær en drittsekk

7.Ikke slipp alle inn i ditt liv

8.Ikke vær redd for å bli glad i noen

9.Ikke vær redd for dagen som kommer

10.Ikke vær redd for å ta det med ro av og til

11.Ikke gjør ting du ikke vil

12.Si nei, når du vil

13.Gi tilbake

14.Ikke vær redd for å ikke passe inn

15.Det ligger mye lykke i å ta et valg

 

 

10 ting du må slutte med, hvis du vil lykkes.

1.La andres meninger kontrollere livet ditt

2.Skamme deg over tidligere feil

3.Å ikke bestemme deg for hva du vil ha

4.Utsette de målene som er viktig for deg

5.Å ikke gjøre noe

6.Ta feil

7.Løpe fra problemer

8.Komme med unskyldninger, i stedet for løsninger

9.Ignorere det som er positivt med livet ditt

10.Å hele tiden vente på hva som er bak neste sving

Mental trening for nybegynnere

 

Mental trening er et annet begrep for psykologisk ferdighets trening. Mental trening er først og fremst verktøy som hjelper deg å oppnå ulike, men godt definerte målsettinger. Det er således ulike teknikker som du kan benytte for å justere følelser og tankesett for å hele tiden være på vei mot det målet du har satt deg.

«Når du jakter suksess, vil det alltid være nok av gode rådgivere på veien. Husk at det er ikke alle de som kjenner din historie og som således gir råd som evner å kapitalisere på dine egenskaper og evner. Du må definere målsettingene dine og du må tro på den veien du har valgt å følge, mental trening kan hjelpe deg med det» 

Det betyr at, gjort riktig, vill denne type trening kunne hjelpe deg å håndtere stress, gi deg bedre selvfølelse og gjøre deg flinkere til å definere målene dine. Mental trening er på ingen måte noen «quick fix» til underliggende psykologiske problemer, dette er på ingen måte noen magisk tilnærming som gjør at alt blir bra. Men gjort riktig og utviklet over tid, kan du i større grad bli flinkere til å utnytte din styrker og redusere dine svakheter i pressede situasjoner og lignende. 

«Trikset her, er som alltid når det kommer til å lykkes, og oppnå noe. Du må tro på deg selv og du må fortsette selv om resultatene ikke dukker opp allerede første dag.»

 

 

Uten lidenskap er du en død fisk i vannet

Lidenskapen for det du gjør på jobb hver dag, er like viktig som den du har på fotballkamper en gang i uken.

En gang leste jeg en artikkel i Forbes om en mann som het James Cramer, han var en amerikansk hedgefond manager som stod opp klokken 0400 hver dag slik at han kunne rekke å lese 5 aviser før han gikk på jobb og slik få en bedre start på dagen, enn sine konkurrenter. Ikke nok med det, etter en slik start, ble han på kontoret til 23 - 00, før han gikk hjem, sov tre timer og så gjentok prosessen.

Hvorfor jobber noen så mye?

Er det for å betale gjeld, er det for å bli rikere? Sannsynligvis ikke. James Cramer hadde nok penger til å kjøpe alle de bilene, husene og smykkene han ville. Poenget er at han jobber så hardt, fordi han elsker det han gjør. 

James var ekstrem, ingen tvil om det. Og sånn sett kanskje ikke noen kjempesammenligning. Men poenget mitt er at du må ha en lidenskap for det du gjør, du må glede deg til å kle på deg, komme deg opp og ut for å gjøre det tingene du får betalt for å gjøre. Det er nemlig slik at sammenhengen mellom din lidenskap for det du gjør, og din evne til å håndtere utfordringer, din produktivitet. Er nesten absolutt.

Er du glad i jobben din, vil du jevnt over gjøre en bedre innsats, som vil lede deg rasker og mer effektivt opp de ulike karriere stigene. Her får du nye utfordringer. Og det er utfordringene du skal jakte på. Det er alltid utfordringene som driver suksessfulle mennesker videre. Er du ambisiøs, vil du aldri kunne utvikle ditt fulle potensiale uten utfordringer. 

Er du mer produktiv og får flere utfordringer, da øker gjerne både inntekt og status. Jeg er jo en av de som mener at både vaktmestere og direktører, tjener stort sett hva de fortjener. Utfra det ansvaret og de utfordringene de har valgt å ta på seg og håndtere. Og jeg tror alle kan komme seg opp til de posisjonene de har ambisjoner i, bare ikke i alle næringer. Har du lidenskapen for det du gjør, da jakter du suksessen, utfordringene og ansvaret som følger ikke akkurat den bransjen. Det vil lede deg oppover og fremover, med de kvalitetene de innebærer.

Hvilke kvaliteter?

Vel hvis du gleder deg til å stå opp, du ser frem til dagens utfordringer. Du gleder deg til å gjøre de tingene du skal gjøre. Og dette er ting du bruker ca 1/3 av dagen din på. Da påstår jeg glatt at du får et bedre liv. Si det sånn, det er enklere å ta med seg det gode humøret, suksessene fra det profesjonelle livet inn i privatlivet. En å ta godt humør og glede, fra noe du ikke liker, inn i privatlivet. Så har du lidenskap for jobben din, vil sannsynligvis hele livet ditt bli mye bedre.

Er livet rettferdig?

Tja, det kan vel diskuteres. Men du kan i hvert fall gjøre veldig mye for at ditt liv skal bli bedre. Tro på deg selv, din kompetanse, dine egenskaper. Tør å forfølg dine drømmer. Bare vær sikker på at det er dine drømmer, ingen andres.

5 grunner til at du må tørre stole på deg selv

En eller annen plass mellom internett, tv og magasiner, blir du teppebombet av ulike budskap som forteller deg hvordan du skal leve livet ditt, hva du skal gjøre og ikke minst hvordan du skal gjøre det, for å bli lykkelig, pen og flink. Problemet er ikke informasjonen, eller de gode tankene bak informasjonen. Problemet er at informasjonen veldig ofte er veldig motsigende. Noe som kan gjøre det vanskelig å se gjennom den vite støyen og finne det som faktisk er bra og som funker.

«Du må tro å tro på deg selv og din egen evne til å ta de riktige valgene for deg»  

Konseptet er enkelt nok, men de fleste har på et eller annet tidspunkt falt for idene om; den nyeste forskningen, denne teorien eller dette konseptet? kjært barn, mange navn. Og så løper vi av gårde fra det vi driver med, for å heller lykkes med den nye fantastiske vidunder metoden for suksess og langt og lykkelig liv.

1.Vil du ha 6- pack?

Nå kommer sommeren, skal du i form til denne, må du starte nå. Du vet selv hva dine svakheter er. Elsker du gjærbakst og vet at hveteboller og hvit brød, dreper alle muligheter du har til effektiv å gå ned i vekt. Ikke kjøp det, stol på deg selv Du kjenner selv dine svakheter, ikke led deg selv inn fristelsen. Kjøp ting som er sunt, som du liker og som du ikke blir feit av. Uavhengig av nye teorier, eller velmenende råd fra venner og familie. 

2.Vil du ha muskler

Da må du trene. Og du vet selv hva som motiverer deg, som får deg til å ville trene. Om du ikke finner den motivasjonen på egen hånd og bruker den, kommer du aldri til å lykkes. Og det finnes ingen snarveier. Om noen skriver; slik får du kjempearmer på 3 uker, så er det tull. Og det vet du! Jevnt og trutt er nøkkelen, finn et program som passer din viljestyrke og motivasjon, start og kjør på. Da lykkes du.

3.Bedre venner

Vi har alle hatt de. De vennene, eller gruppene av venner som drar deg ned, istedenfor å bygge deg opp. Jeg mener da de du gruer deg til å møte, eller de som får deg til å føle deg verre og ikke bedre. Dropp de, stol på deg selv. Du har et ansvar, hver dag i ditt liv, det er å våkne med et smil å glede deg til det som skal skje, gjør du ikke det, da gjør du noe feil. 

4.Kjærlighet

Får du rådene dine fra tv, bøker og annen media. Da har du fått mye alvorlig dårlige råd. Eller for å si det sånn Chooking er ikke vanlig praksis i sex, det er sjelden ok å date flere venninner samtidig osv. Uansett porno er kanskje ikke den mest relevante kanalen her. Det jeg skal frem til er at du bare skal tenke på hva du vil ha ut av et forhold, hvem du ønsker å dele tiden din med og hvilke interesser du ønsker at din partner skal dele. Hva andre vil, eller synes noe om at du skal like, er helt irrelevant og vil aldri gjøre deg lykkelig. 

5.Karriere

Hva tror du jeg skal si? Lytt til rådgiverne, eller foreldre, eller venner, eller fremmede på bussen? Selvsagt ikke, du vet hva du liker, du vet hva du vil og du vet hva som gjør deg lykkelig. Velger du noe annet, vil det alltid finnes noen andre som har mer pasjon, sterkere interesse og større engasjement for det du gjør. Og du vil aldri bli best. Du vil bli en i rekka, en av de som utgjør massen rundt enern, vinneren. Vil du være eneren, vinneren? Da må du tro på deg selv og velge å bruke ditt liv på dine talenter og egenskaper. 

 

13 ting alle suksessfulle mennesker har til felles

1.Du vet når du skal bli og du vet når du skal avslutte. Det betyr at du må tørre å ta de tøffe valgene, skal du slutte i jobben, skal du si opp ansatte. Eller skal du fortsette å bli med over «kneika?»

2.Du gjør alltid mer, enn det du blir bedt om. Det betyr at du ser på jobb beskrivelsen din som en start på hva du faktisk kan gjør med jobben. Det betyr også å gjøre de kjedelige tingene, fordi du vet at de må gjøres.

3.Du må tørre å feile. Alle som har suksess, vet at du feiler flere ganger en du lykkes, tør du ikke feile, vil du aldri komme i posisjon til å lykkes heller.

4.Du er din egen lykkes smed. Hell er en konsekvens av god innsats over tid. Jobber du hardt med ting, over tid. Vil du etter hvert oppleve mer stang inn en stang ut.

5.Du setter deg mål, du faktisk kan oppnå. Gjerne store mål, men la de samsvare med dine evner og egenskaper. Det betyr at du må fokusere på dine styrker, planlegge dagen og så langt det lar seg gjøre, unngå dine svakheter

6.Du tar ansvar for dine egne handlinger. Du venter ikke på andre, for at jobben skal bli gjort. Skjer ingen ting, vurderer du fortløpende hva du kan gjøre for å få situasjonen under kontroll

7.Er kunnskapen og kompetansen din utdatert, start på nytt. Ikke tvihold på gamle konsepter eller løsninger, er de dårlige, bytt de ut.

8.Du vet hva du gjør. Om noen spør deg, da kan du svar konsist og presist. Er svaret ditt flytende, tyder det på at du har dårlig kontroll. Dårlig kontroll er sjelden og eller aldri samsvarende med suksess

9.De du spør om råd, kan mer enn deg om den saken du spør de om. Spør du noen som kan mindre, gjør du det egentlig bare for å få ditt eget syn bekreftet. Da kan du like gjerne snakke til speilet.

10.Du tør å gå ut av komfortsonen, ta kontroll over situasjonen og skape deg nye komfort soner.

11.Du må kunne lede deg selv. Skal du ha suksess, må du tørre å ta kontroll over situasjonen, planlegge hva du skal gjøre og instruere de rundt deg om hva som skal gjøres.

12.Du må trives like godt med reisen, som med målet. Er du kun interessert i gullkisten som ligger ved slutten av regnbuen, da blir det akkurat det. En utopisk krukke med gull, en plass du aldri finner

13.Du produserer mer enn du konsumerer. Du er mer opptatt av å skape ting, en av at andre skal underholde deg.